מתכון ללחוח תימני:

 

1 ק"ג קמח לבן רגיל לא תופח -מנופה 

 כפות שמרים יבשים או 1 שמרים לחים

1 כף מלח

3 כפות סולת 

8 ורבע כוסות מים

מעט שמן לטיגון

 

אופן ההכנה של לחוח תימני:

 

 

1. יש לערבב את הסולת עם 2 כוסות מים רותחים יש להוסיף את הסולת למים תוך כדי בחישה שלא יהיו גושים 

 

2.לאחר מכן יש להוסיף לקמח המנופה  מלח ושמרים ולאחד אותם תוך ערבוב. יש להיזהר לא לשים את המלח על השמרים. 

 

3. יש להוסיף לקמח 6 ורבע כוסות של מים בטמפרטורת החדר ואחכ להוסיף גם  את הסולת עם 2 כוסות המים. 

 

4. ליש לערבב את הכל במיקסר לבלילה אחת אחידה.

 

5. יש להניח לבצק לתפוח כשעה ויותר. 

 

6. לאחר מכן יש לשמן מחבת טפלון -יש לשמן נייר סופג בשמן ואז עם הנייר סופג להעביר ניגוש על המחבת .

 

7. יש לצקת בכל פעם בערך כוס מהבלילה לתוך המחבת ואז להטות את המחבת לכל הצדדים עד שהבלילה תתפזר באופן אחיד במחבת. 

 

8. לאחר מכן יש לשים את המחבת על הכיריים על להבה גדולה ללא מכסה עד בכל הלחוח יהיו חורים .

 

9. יש לכסות את המחבת ולטגן עוד דקה עד שהתחתית של הלחוח תיהיה שחומה מעט ,ניתן להוריד מעט את עוצמת האש

 

10. לאחר מכן יש להוציא את הלחוח על נייר סופג  ולהמתין מעט שיתקרר. 

 

11. לפני כל לחוח שעושים יש לקרר מעט את תחתית של  המחבת מתחת למים קרים או בקערה עם מים קרים רק את הצד האחורי של המחבת

 למרוח שוב בנייר סופג טיפת שמן בתוך המחבת ולחזור חלילה

 

12.יש להיזהר לא לשים את הלחוח אחד על השני כשהם חמים,אלא לתת להם להצטנן קודם..

בתאבון