פנקייק 

 חומרים:

2 כוסות קמח תופח / 2 כוסות קמח ו - 2 כפיות אבקת אפיה

אם תרצו להכין פנקייק בריאותי ומשביע יותר - תוכלו להשתמש בקמח מלא לאפיה, הפנקייק יצא אמנם שחום יותר, אבל טעים לא פחות!

2 כפות סוכר

רבע כפית מלח

4 ביצים שלמות

2 כוסות חלב קר

50 גר’ חמאה מומסת או בלו בנד

שקית סוכר וניל

 

אופן ההכנה: 

שמים בקערה את הקמח, סוכר, מלח והביצים - טורפים ומוסיפים לאט

לאט את החלב, חמאה מומסת/ בל בנד וסוכר וניל עד שהתערובת אחידה.

מורחים מחבת במעט חמאה ומחממים על חום בנוני - יוצקים מהבלילה עד שמתקבל

עיגול בקוטר של 12 ס"מ.

הופכים כשעל הפנקייק נוצרים ומופיעים חורים כמו של ספוג לא נוזלי 

הופכים עם יעה שטוח ובעדינות - טיגון הצד השני אורך פחות זמן.

 

יש מגוון של חומרי אפיה באתר של סוגת שתוכלו להשתמש בהם, גם מבחר של מתכוני מאפים מיוחדים שיכולים לשדרג את המאפה שלכם!

בתאבון!!!

 

 
בקלוואה