דג נסיכת הנילוס

 מצרכים:

4-5 מנות

1 בצל בינוני פרוס לעיגולים דקים 

6 שיני שום חתוכות גס

1גמבה אדומה חתוכה לרצועות

1עגבניה חתוכה לרצועות

פלפל חריף לפי הטעם פרוס.

6 כפות רסק עגבניות 

כוס וחצי מים רוטחים.

 

 ההכנה :

מסדרים במחבת או סיר רחב את הבצל מטגנים קצת ,

מוסיפים את השיני שום ,

מעל מסדרים את פרוסות הדג

מפזרים את הגמבה העגבניה (פלפל חריף )

ומתבלים בפלפל מלח וקצת פפריקה (ועוד תבלינים לפי הטעם.אפשר עשבי תיבול!)

מערבבים את הרסק עם המים מלח,ופלפל שחור 

ושופכים על כל הדג..

מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה,

ואז מבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה או עד שהדג רך

להעביר לתבנית ולאפות בתנור15  דקות לקבלת גוון שזוף .

                                                 בתאבון!!!

יש כאלו שאוהבים לשלב בדגים מנת קוסקוס מזינה, אני ממליצה לכם להעיף מבט על מתכוני הקוסקוס של סוגת שיכולים להביא טוויסט מיוחד וטעים למנת הדג הזו.

מתכון לדג נוסף : שונה מהמתכון למעלה