אוזני המן

 
מתכון לכ-15 אוזניים
 
1 כוסות קמח
1ורבע כפיות אבקת אפייה
‭1/3‬ כוס אבקת סוכר
‭‬קמצוץ  מלח
‭1/4‬ כוס מיץ תפוזים
112 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
קליפה מגוררת מלימון טרי שטוף היטב
קליפה מגוררת מתפוז אחד טרי ושטוף היטב
1/2כפית תמצית וניל אמיתי
אבקת סוכר לקישוט
 
למלית של האוזניים:
 
1 כוסות חלב
1כפית דבש אמיתי
מעט סוכר
125 גרם פרג טחון 
1/2 כף ריבת משמש
25 גרם חמאה, רכה
קליפה מגורדת מלימון 1 טרי ונקי
1 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל 
1 כפיות מיץ לימון טרי
   
אופן ההכנה:
 
לבצק:
מעבד מזון יש לשים את הקמח, אבקת האפייה,אבקת הסוכר,והמלח ומערבבים מספר שניות בלהב הפלדה עד שמתאחד.
אחכ מוסיפים את החמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית גסה.
לאחר מכן יש להוסיף את הביצה, המיץ התפוזים, קליפות הלימון והתפוז וגם את  הווניל, ולעבד קלות, עד שמקבלים תערובת אחידה.
מקצחים צעט את השולחן ומעצבים את הבצק לעיגול שטוח, לרחר מכן מקררים אותו במקרר לכשעתיים 
 
למלית:
יש לשים בסיר את החלב, הדבש והסוכר ולהביא לרתיחה על אש קטנה. לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים תוך ערבוב רצוף במשך כ‭5-‬ דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה מעטלאחר מכן מורידים מהאש ומצננים
מעל לשולחן מקומח מראש, מרדיש לרדד את הבצק לעובי של כשתי מ"מ בעזרת כוס עם קוטר בהרך של  8 ס"מ, קורצים עיגולים. ממלאים 1 כפית מהמליתצ לכל עוגיה וסוגרים ומהדקים היטב מ‭3-‬ הצדדים לצורת "אוזן"המן המשולשת. לאחר מכן מניחים את העוגיות במרווחים על התבנית, ונותנים לזה להתקרר במקרר לכ-‬20 דקות לפחות.
יש לחמם תנור לחום של 160 מעלות
ולאפות  כ‭20-15-‬ דקות עד לקבלת גוון לאחר מכן מוציאים ומצננים ,בוזקים אבקת סוכר ומגישים לאורחים