מרק ערבי מיוחד עם רוטב טבילה (הוא הרוטב הלימוני)

 המרכיבים:
שמן זית
15-16 בצלי שאלוט, קלופים, שלמים
1 כוס פריקה גרוסה דק 
מלח
פלפל שחור גרוס גס
פלפל אנגלי גרוס גס
 
לתטבילה:
תטבילה הוא הרוטב הלימוני המוגש במקומות רבים מעל מנות חומוס,
במתכון הזה הוא משמש להגשת המרק.
מיץ מ-2-3 לימונים
2-3 שיני שום קלופות וכתושות
1 פלפל חריף ירוק טרי
 
אופן ההכנה: 
מחממים שמן זית בסיר . יש לטגן בצלי אשלוט עד שהם מזהיבים היטב ונצרבים. 
אחכ מוסיפים פריקה ומטגנים במשך דקה. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס ופלפל אנגלי גרוס גס.
לאחר מכן מוסיפים מים רותחים עד ס"מ אחד מעל כיסוי תכולת הסיר. מבשלים על אש קטנה
במשך 40-45 דקות עד שמתקבל מרק בעל מרקם סמיך ועשיר.
טועמים ומתבלים לפי הטעם שוב במלח, פלפל ופלפל אנגלי. 
מכינים תטבילה: יש לרסק את כל החומרים במעבד מזון, או לחילופין קוצצים ידנית שום ופלפל
חריף ומערבבים ידנית עם מיץ הלימון.
 
מגישים:
יוצקים את  מרק לקערות ומגישים את קערית התטבילה במרכז, כך שכל אחד יוסיף לעצמו תטבילה כרצונו.
 
הערת המבשלת: המרק הערבי מביא איתו ניחוחות אותנטיים וטעימים במיוחד. אם אתם רוצים לטעום את האותנטיות במיטבה על השולחן, שימו ליד מנת מרק קוסקוס מרוקאית, מרק ערבי משובח. זה מושלם לארוחת ערב משפחתית או חגיגית יותר.