מצרכים לעגבניות צלויות:

 
2 קילו עגבניות אדומות בשלות
3 ראשי שום בינוניים, קלופים מהקליפות החיצוניות
3 גבעולי רוזמרין
5 גבעולי טימין
1/4 כוס שמן זית
1/2 כף מלח גס (רצוי מלח ים)
1/8 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר חום
 
 
 
 לסלט העגבניות:
 
2 סלסילות (500 גרם) עגבניות שרי מסוגים שונים, חצויות
1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים ומהחלקים הלבנים, קצוץ דק
מלח ים, פלפל שחור, גרוס טרי
1 כף חומץ בן-יין אדום
מיץ מ-1 לימון
1 כף שמן זית
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
300 גרם גבינת פטה עיזים או כבשים עדינה, מפוררת
 
אופן הכנה:
 
העגבניות הצלויות: יש לחתוך את העגבניות לרבעים.
שמים בקערה את העגבניות ביחד עם שיני השום.
יש להפריד את עלי הרוזמרין והטימין מגבעוליהם ומוסיפים אותם לקערה.
מוסיפים את המלח, הפלפל והסוכר החום ומערבבים הכל, כך שכל העגבניות יתכסו טוב בתערובת.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ושופכים את כל תוכן הקערה לתבנית.
מסדרים את העגבניות כך שחלקן החתוך יהיה כלפי מעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. נותנים לעגבניות להתבשל בתנור במשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה מורידים את חום התנור לחום נמוך של 120 מעלות וממשיכים לצלות את העגבניות עוד כשעתיים, עד שהן רכות מאוד ומתחילות להזהיב.
 
לסלט: יש לשים בקערת הגשה את העגבניות, הצלויות והטריות, יש להוסיף  את הפלפל החריף, הבצלים הירוקים, שמן הזית, החומץ, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
מוסיפים את הגבינה המפוררת, מערבבים בעדינות מבלי למעוך את הגבינה, מגישים לאורחים חסה ואכלים את הסלט הזה לבד!