כוסמת

 
מצרכים:
 
1 בצל בינוני קצוץ 
1כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כוס כוסמת לאחר שטיפה מהירה וייבוש במסננת -לא להשרות את הכוסמת
1 גזר גדול מגורד גס 
3/4 +1 כוסות מים רותחים
 
לתיבול:
 
1 כפית גדושה אבקת מרק,
מלח
ופלפל
 
אופן הכנה:
 
יש לטגן בסיר את הבצל עם השמן עד להזהבה קלה. לאחר מכן יש להוסיף את השום ומערבבים במשך כחצי דקה.
 
ואז מוסיפים את הכוסמת ומערבבים מספר כשלוש דקות . מוסיפים את הגזר המגורד, מתבלים ומערבבים כדקה.
 
ואז יש לשפוך את המים הרותחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ 15 דקות. ואז מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך כ5 דקות.