עוגיות גרנולה טעימות ובריאות -ללא מרגרינה

מצרכים לעוגיות :

3/4 כוס סוכר חום

3/4 כוס שיבולת שועל 

1/2 כוס  טחינה גולמית

1/2 כוס מים

3/4 כוס מיקס אגוזים שקדים צימוקים או פצפוצי שוקולד-(בקיצור,מה שאוהבים)

3/4 כוס קמח מלא 70%

 1/2 כפית קינמון

 1/2 כפית סודה לשתייה

 

 

אופן הכנה:

 

יש להניח בקערה את המים הסוכר והטחינה ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

לאחר מכן יש להוסיף פנימה שיבולת שועל וקינמון ולערבב ביחד.

 

עכשיו מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה ומערבבים ביחד עד לקבלת בצק אחיד ורך.

מעבירים את הבצק למנוחה ולקירור של חצי שעה במקרר.

 

וכאת יש לחמם תנור לחום של -180 מעלות ומרפדים תבנית או שתיים לפי הצורך בנייר אפיה

 

באמצעות הידיים מסדרים עיגולים קטנים בגודל של כפית גדושה ומניחיםפ בתבנית על הנייר אפיה -עם מרווחים בין עוגיה לעוגיה.

אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות זהובות מעט בתחתית.

 

לאחר האפיה מצננים את העוגיות לחלוטין ושומרים בקופסא שומרת טריות למשך כ5 ימים-ניתן לשמור את העוגיות במקפיא.