עוגת גבינה אפויה עם טוויסט של נוגט

מרכיבים:
 
תבנית בקוטר 24 ס"מ
 
לבסיס:
 
 1/2  ביסקוויטים טחונים לפירורים
50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
70 גרם חמאה מומסת
 
למלית:
 
3 מיכלים (675 גרם) גבינת שמנת 30%שומן
1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%שומן
1 כוס סוכר
4 ביצים בגודל L 
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
 
לציפוי:
 
2 גביעים שמנת חמוצה
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
לעיטור:
3 כפות אבקת נוגט
 
אופן הכנת המתכון:
1. להכנת העוגה: יש לחמם תנור לחום של -160 מעלות. ולרפד תבנית בנייר אפייה בבסיס ובשוליים. ,ניתן לגזור את הנייר אפיה לצורה ולגודל המתאים
 
2. להכנת הבסיס: יש לערבב ביחד בקערה ביסקוויטים טחונים, שקדים טחונים וחמאה מומסת לתערובת עוגיות פירורית. 
ואז מעבירים לתבנית האפייה ומהדקים היטב עם הידיים לבסיס לשכבה אחידה. ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.
 
3. להכנת מלית הגבינה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה יש לערבל את 2 סוגי הגבינות. ולהוסיף את הסוכר ולערבל היטב, לאחר מכן יש להוסיף את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד - מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. ואז מוסיפים את תמצית הווניל והמיץ לימון ומערבלים שוב. בעזרת מרית מורידים מהדפנות ובודקים שהתערובת  חלקה לחלוטין.
 
4. לאחר מכן מניחים תבנית אפייה קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים ליצירת סביבה עם אדים,
ואז יוצקים בעדינות את מלית הגבינה על גבי הבסיס שהתקרר ומעבירים לתנור,
יש לאפות כשעה את העוגה עד שהיא מתייצבת בשוליים אבל עדיין מעט רוטטת.
 
5: בזמן שהעוגה נאפית בתנור מכנים את הציפוי: בקערית מערבבים יחד את השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית וניל ומיץ לימון. מוציאים את העוגה מהתנור ובזהירות מצפים אותה. 
בעזרת המרית מיישרים את הציפוי. ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות של אפייה,
מוציאים שוב מהתנור. העוגה עדיין רוטטת ולא הכי יציבה, וזה סבבה. במהלך הקירור היא תתייצב ,צריך לצנן אותה לטמפרטורת החדר, ואז מעבירים  למקרר ללילה 
 
6. לפני ההגשה יש לפזר אבקת נוגט  בשולי העוגה. 
העוגה נשמרת עש שבוע נוסף בקירור