קישואים מוקפצים:

 
ל-2 מנות:
1/2 ק"ג קישואים
2כפות שמן זית
1 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1 כפיות פלפל שחור, טחון טרי
 
אופן ההכנת הקישואים המוקפצים
 
1. פורסים את הקישואים לטבעות, לרצועות רוחב באורך 5 ס"מ. 
 
2. במחבת גדולה יש לחמם את שמן הזית. כשהשמן חם מאוד יש להוסיף את הקישואים ולהקפיץ כמה דקות, רק עד שהקישואים מתחילים לקבל סימני צריבה. יש להוריד מהאש ולהוסיף את יתר החומרים יש כאן המון פלפל שחור, וזו אינה טעות. טועמים ומתקנים תיבול, יש להגיש חם.